Хрупкав пангасиус на фурна
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Белите риби, какъвто е и пангасиусът, са много подходящи за паниране, защото при тази топлинна обработка без проблеми запазват сочността и финия си аромат.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 4 филета от пангасиус
- 1 ч. ч. натурален корнфлейкс
- 2 с. л. сусам
- 2 яйца
- 2 с. л. магданоз, ситно нарязан
-
сол, пипер, зехтин на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Корнфлейксът се натрошава и се смесва със сусама и магданоза.
- 2.
Рибата се подсушава, подправя се със сол и пипер на вкус и се потопява в разбитите яйца. Отцежда се и се овалва в корнфлейкса.
- 3.
Поставя се в тавичка, застлана с хартия за печене, и се напръсква със зехтин. Слага се да се пече във фурна, загрята до 190° С за 15 мин. Поднася се с лимон.
Подходящи типове вина
Юни 2011
Още подобни рецепти
Коментари