Начало За нас Реклама Контакти

Хрупкав пангасиус на фурна

Снимка за Хрупкав пангасиус на фурна
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Белите риби, какъвто е и пангасиусът, са много подходящи за паниране, защото при тази топлинна обработка без проблеми запазват сочността и финия си аромат.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 4 филета от пангасиус
  2. 1 ч. ч. натурален корнфлейкс
  3. 2 с. л. сусам
  4. 2 яйца
  5. 2 с. л. магданоз, ситно нарязан
  6.  сол, пипер, зехтин на вкус
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Корнфлейксът се натрошава и се смесва със сусама и магданоза.

  2. 2.

    Рибата се подсушава, подправя се със сол и пипер на вкус и се потопява в разбитите яйца. Отцежда се и се овалва в корнфлейкса.

  3. 3.

    Поставя се в тавичка, застлана с хартия за печене, и се напръсква със зехтин. Слага се да се пече във фурна, загрята до 190° С за 15 мин. Поднася се с лимон.
     


Подходящи типове вина
Юни 2011
Още подобни рецепти
Коментари