Хошмер
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Древните славянски манджи като кашите са напълно незаслужено позабравен вариант за закуска. Днес е денят да помогнете за възраждането им с тази рецепта.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 125 г масло
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 1 сушена червена чушка
- 1 ч. ч. брашно
- 1 л зеленчуков бульон
- 1 ч. ч. натрошено сирене
- 2 с. л. нарязан на ситно магданоз
Начин на приготвяне
- 1.
Чушката се слага в сгорещен сух тиган за 1-2 мин. Като изстине, се натрошава на ситно.
- 2.
В сгорещеното масло се запържва лукът, слага се натрошената чушка и се прибавя брашното. Бърка се 1-2 мин. Налива се зеленчуковият бульон при непрекъснато разбъркване. Когато кашата се сгъсти, се слага сиренето.
- 3.
Готовата каша се сервира поръсена с магданоза.
Дек. 2011
Още подобни рецепти
Коментари