Начало За нас Реклама Контакти

Хляб от месо

Снимка за Хляб от месо
90
Време за приготвяне: 90 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Комбинацията хляб с мръвка съществува от момента, когато в първата изпечена питка някой наш прародител се е сетил да вложи парче полусурово парче от антилопа гну. Векове по-късно английският благородник лорд Сандуич й е дал своето име. Това, което обаче ви предлагаме, е революция в сандвичостроенето, защото тук месото и хлябът са едно цяло. Ако дадете свобода на фантазията си, можете дори да измислите някаква допълнителна плънка за новия сандвич.

СъставНеобходими продукти за 6 порции

  • 4 филии хляб "Бонус", ръжен
  • 150 г бекон, нарязан на кубчета
  • 4 с. л. олио
  • 3 скилидки чесън, нарязан на дребно
  • 1 глава лук, нарязан на дребно
  • 1 кубче зеленчуков бульон
  • 2 ч. л. горчица
  • 1 ч. л. млян черен пипер
  • 1 ч. л. джинджифил
  • 1 ч. л. мащерка
  • 1 ч. л. млян кориандър
  • 1 щипка индийско орехче
  • 1 к. л. сол
  • 500 г телешка кайма
  • 1 яйце
  • 1 с. л. масло

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Хлябът се накисва в 250 мл гореща вода и кубчето бульон. Намачква се добре.

  2. 2.

    Беконът се запържва в 3 с. л. олио до златисто. Прибавят се лукът и чесънът и те се запържват до златисто. Слагат се и подправките и накиснатият хляб заедно с бульона. След като сместа изстине, се смесва с каймата и яйцето.

  3. 3.

    Готовото "тесто" се слага в намазана с масло форма за кекс и се пече на 200°С около час. Изважда се от фурната, охлажда се, прибира се в хладилника за 3 часа, нарязва се на парчета, слага се в плато.

Месният "хляб" чудесно се комбинира със сос, приготвен от 1/2 ч.ч. майонеза, 2 с.л. кисело мляко, 1 ч.л. горчица, 1 с.л. нарязан пресен или кромид лук и 2 ч.л. каперси или кисели краставички.

Ян. 2003
Още подобни рецепти
Коментари