Хляб от месо
Комбинацията хляб с мръвка съществува от момента, когато в първата изпечена питка някой наш прародител се е сетил да вложи парче полусурово парче от антилопа гну. Векове по-късно английският благородник лорд Сандуич й е дал своето име. Това, което обаче ви предлагаме, е революция в сандвичостроенето, защото тук месото и хлябът са едно цяло. Ако дадете свобода на фантазията си, можете дори да измислите някаква допълнителна плънка за новия сандвич.
СъставНеобходими продукти за 6 порции
- 4 филии хляб "Бонус", ръжен
- 150 г бекон, нарязан на кубчета
- 4 с. л. олио
- 3 скилидки чесън, нарязан на дребно
- 1 глава лук, нарязан на дребно
- 1 кубче зеленчуков бульон
- 2 ч. л. горчица
- 1 ч. л. млян черен пипер
- 1 ч. л. джинджифил
- 1 ч. л. мащерка
- 1 ч. л. млян кориандър
- 1 щипка индийско орехче
- 1 к. л. сол
- 500 г телешка кайма
- 1 яйце
- 1 с. л. масло
Начин на приготвяне
- 1.
Хлябът се накисва в 250 мл гореща вода и кубчето бульон. Намачква се добре.
- 2.
Беконът се запържва в 3 с. л. олио до златисто. Прибавят се лукът и чесънът и те се запържват до златисто. Слагат се и подправките и накиснатият хляб заедно с бульона. След като сместа изстине, се смесва с каймата и яйцето.
- 3.
Готовото "тесто" се слага в намазана с масло форма за кекс и се пече на 200°С около час. Изважда се от фурната, охлажда се, прибира се в хладилника за 3 часа, нарязва се на парчета, слага се в плато.
Месният "хляб" чудесно се комбинира със сос, приготвен от 1/2 ч.ч. майонеза, 2 с.л. кисело мляко, 1 ч.л. горчица, 1 с.л. нарязан пресен или кромид лук и 2 ч.л. каперси или кисели краставички.