Хавайски кокосов ориз
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Съчетанието от ориз, моркови и грах на пръв поглед изглежда доста познато. Но когато към него се прибавят кокосово мляко, стърготини, канела и кардамон, то се превръща в екзотично произведение на кулинарното изкуство, което несъмнено ще ви изненада с вкуса си.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 2 ч. ч. ориз басмати
- 2 ч. ч. вода
- ½ ч. ч. кокосово мляко
- 2 с. л. олио
- 1 ч. л. кимион
- 1 пръчка канела
- ½ ч. л. смлян кардамон
- 1 червена люта чушка, няразана на ситно
- 1 морков, нарязан на пръчици
- 1 ч. ч. замразен грах
- 1 ч. л. сол
- 4 с. л. запечени кокосови стърготини
Начин на приготвяне
- 1.
Олиото се загрява и в него се запържват за няколко секунди кимионът, канелата и кардамонът. Добавят се чушката и морковът. Сипват се измитият ориз, кокосовото мляко, солта и водата. Всичко се оставя да къкри под капак за около 10 мин.
- 2.
Добавя се грахът и след още 5 мин. оризът се сервира, поръсен с печения кокос.
Авг. 2008
Още подобни рецепти
Коментари