Хапки с наденички в бутертесто
Това е една от шестте рецепти, които нашият шеф-готвач Ивелина Иванова ще сготви на живо заедно с певицата Белослава. За да вкусите останалите пет - заповядайте в събота на специалното им шоу.
СъставНеобходими продукти за 25-30 броя
- 500 г бутертесто
- 100 г сирене чедар за сандвичи, или настърган кашкавал
- 100 г листа спанак
- 1 яйце
- 200 г тънки сурови наденички или карначета
- 1 ч. л. горчица
- 1 ч. л. червен пипер
- 2 с. л. слънчогледово или тиквено семе
Начин на приготвяне
- 1.
Листата спанак се попарват за 10 сек. във вряща подсолена вода.
- 2.
Тесто се размразява и се нарязва на ленти с ширина 12 см и дължината на тестото.
- 3.
Върху тестото се подрежда един ред от сиренето за сандвичи или се поръсва кашкавалът. Отгоре се подреждат спаначените листа.
- 4.
Наденичките се намазват с горчицата и се подреждат върху спанака в редичка. Единият ръб на тестото се намазва с вода, завива се руло и се притиска ръбът да се залепи. Намазва се с яйце, поръсва се с червен пипер и слънчогледово или тиквено семе.
- 5.
Рулото се нарязва на парченца и се пече около 20-25 мин. в загрята фурна на 200°С.