Начало За нас Реклама Контакти

Кекс от макарони

Снимка за Кекс от макарони
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Тубуларната структура на тази запечена вариация на спагети по болонски се дължи на ефектните букатини - дълги и тънки макарони. Самата рецепта изисква малко повече внимание, но добрият край е гарантиран и вкусен.

СъставНеобходими продукти за 4

  • 500 г букатини
  • за доматения сос:
  • 2 с. л. зехтин
  • 2 скилидки чесън*
  • 400 г белени домати от консерва, нарязани
  • 1 с. л. доматено пюре
  • 1 с. л. MAGGI® Вълшебен вкус Градински подправки
  • 2 с. л. босилек, нарязан на ситно
  • за месния сос:
  • 1 с. л. олио
  • 1 връзка зелен лук, нарязана на ситно
  • 250 г безсолна кайма
  • 1 с. л. MAGGI® Унисос
  • 200 г кашкавал, настърган
  • 2 с. л. магданоз, нарязан на ситно

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Чесънът се разбърква няколко секунди в загретия зехтин, без да се зачервява и се добавят доматите и доматеното пюре. Слага се MAGGI® Вълшебен вкус Градински подправки и се оставя да поври на тих огън 7-8 мин. Добавя се босилекът.

  2. 2.

    В загрятото олио се задушава лукът с 1 с. л. вода. Добавя се каймата, като се разбърква с тел, за да не остане на бучки. Подправя се с MAGGI® Унисос и се добавят 3 с. л. от доматения сос.

  3. 3.

    Макароните се сваряват според инструкцията на опаковката. Прецеждат се и се разбъркват с доматения сос. Половината се слагат изпънати на дъното на продълговата форма за кекс. Слага се месният сос и отгоре се подреждат останалите макарони.

  4. 4.

    Поръсват се с кашкавала, смесен с магданоза и се пекат 20 мин. във фурна загрята на 180? С.

*Полезно: През лятото, на плажа или в планината, винаги е добре да носите скилидка-две чесън в чантата си. При ужилване на оса, мястото се натърква с разрязан и наребрен с джобно ножче чесън – така болката минава по-бързо и рискът от възпаление намалява.

Галерия
Подходящи типове вина
Юни 2010
Още подобни рецепти
Коментари