Начало За нас Реклама Контакти

Катък с печени чушки

Снимка за Катък с печени чушки
30
Време за приготвяне: 30 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Обикновено това ястие, колкото и да е вкусно, изглежда не съвсем апетитно. Предлагаме ви свежа и ефектна идея за оформянето му само с помощта на резен краставица и перо от зелен лук.

СъставНеобходими продукти за 4

  • 4 печени червени чушки
  • 1 краставица
  • 200 г изцедено кисело мляко
  • 100 г овче сирене
  • 2 с. л. запечени орехи, нарязани
  • 1 с. л. копър, нарязан на ситно
  • 1 скилидка чесън, пресована
  • 4 с. л. олио
  • 8 пера  пресен лук
  •   сол и оцет на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Изцеденото кисело мляко се разбърква с дървена лъжица със солта и няколко капки оцет. Добавя се олиото на тънка струйка. Слагат се чесънът, ситно настърганото сирене, орехите и копърът. Сместа се оставя в хладилника.

  2. 2.

    Изпечените чушки се срязват на две по дължина. Краставицата се нарязва по дължина на тънки ленти. Загъват се стегнати рула, като върху резен краставица се поставя половин чушка и лъжичка от плънката. Рулата се завързват с перо от пресен лук, което е попарено предварително за 10 сек. във вряща вода.Обикновено тази рецпта


Подходящи типове вина
Авг. 2009
Още подобни рецепти
Коментари