Катък с печени чушки
Обикновено това ястие, колкото и да е вкусно, изглежда не съвсем апетитно. Предлагаме ви свежа и ефектна идея за оформянето му само с помощта на резен краставица и перо от зелен лук.
СъставНеобходими продукти за 4
- 4 печени червени чушки
- 1 краставица
- 200 г изцедено кисело мляко
- 100 г овче сирене
- 2 с. л. запечени орехи, нарязани
- 1 с. л. копър, нарязан на ситно
- 1 скилидка чесън, пресована
- 4 с. л. олио
- 8 пера пресен лук
- сол и оцет на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Изцеденото кисело мляко се разбърква с дървена лъжица със солта и няколко капки оцет. Добавя се олиото на тънка струйка. Слагат се чесънът, ситно настърганото сирене, орехите и копърът. Сместа се оставя в хладилника.
- 2.
Изпечените чушки се срязват на две по дължина. Краставицата се нарязва по дължина на тънки ленти. Загъват се стегнати рула, като върху резен краставица се поставя половин чушка и лъжичка от плънката. Рулата се завързват с перо от пресен лук, което е попарено предварително за 10 сек. във вряща вода.Обикновено тази рецпта