Каталунски бишкоти carquinyolis
СъставНеобходими продукти за около 30 броя
Начин на приготвяне
- 1.
Бадемите се заливат с ликьора и се оставят да постоят 15 мин. Отцеждат се.
- 2.
Яйцата се разбиват на гъста светла пяна със захарта. Добавя се лимоновата кора и с помощта на шпатула се прибавя брашнената смес. Слагат се бадемите и се разбъркват, докато не се виждат вече следи от брашното.
- 3.
Сместа се разделя на две и се оформят два фитила с дебелина 5 см. Овалват се в кристална захар. Слагат се върху хартия за печене и се запичат 15 мин. във фурна, загрята на 180° С или докато се зачервят равномерно. Охлаждат се 10 мин. и се нарязват косо на резени с дебелина 1 см.
- 4.
Запичат се още 10 мин. или докато порозовеят. Поднасят се с порто или кафе.