Начало За нас Реклама Контакти

Каталунски бишкоти carquinyolis

Снимка за Каталунски бишкоти carquinyolis
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна

Каркиньолис може и да приличат на италианските кантучини, но едва ли някой истински каталунец ще го признае. Дали имат истински повод за национална гордост, ще разберете, само ако ги приготвите.

СъставНеобходими продукти за около 30 броя

  1. 200 г сурови бадеми
  2. 4 с. л. анасонов ликьор или мастика
  3. 350 г брашно
  4. 2 ч. л. бакпулвер
  5. 2 яйца
  6. 200 г фина кристална захар
  7. 1 с. л фино настъргана кора от лимон
  8. 4 с. л. кристална захар за овалване
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Бадемите се заливат с ликьора и се оставят да постоят 15 мин. Отцеждат се.

  2. 2.

    Яйцата се разбиват на гъста светла пяна със захарта. Добавя се лимоновата кора и с помощта на шпатула се прибавя брашнената смес. Слагат се бадемите и се разбъркват, докато не се виждат вече следи от брашното.

  3. 3.

    Сместа се разделя на две и се оформят два фитила с дебелина 5 см. Овалват се в кристална захар. Слагат се върху хартия за печене и се запичат 15 мин. във фурна, загрята на 180° С или докато се зачервят равномерно. Охлаждат се 10 мин. и се нарязват косо на резени с дебелина 1 см.

  4. 4.

    Запичат се още 10 мин. или докато порозовеят. Поднасят се с порто или кафе.
     


Септ. 2013
Още подобни рецепти
Коментари