Кашкавалени руладини
Макар и приготвени само от 5 съставки тези хитроумни руладини имат чудесно балансиран вкус и ефектен изглед.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 9 тънки резена шунка
- 300 г зрял кашкавал
- 200 г крем-сирене
- 1 ч. л. ситно нарязан босилек
- 2 с. л. ситно нарязани сушени домати
-
лимонов сок и сол на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Крем-сиренето се разбърква с босилека, сушените домати и лимонов сок на вкус.
- 2.
Кашкавалът се нарязва на кубчета, слага се в топлоустойчив съд и се поставя в микровълновата фурна за около минута или докато се разтопи.
- 3.
Резените шунка се подреждат един до друг по три на ред, като се застъпват, върху парче прозрачно фолио. Отгоре се слага горещият кашкавал и се разточва, за да покрие шунката. Леко се охлажда.
- 4.
Пастетът от сирене се намазва върху кашкавала, докато е все още топъл и пластичен, и се завива на стегнато руло. Увива се във фолиото и се слага в хладилника да се стегне за 30 мин. Нарязва се на парчета и се сервира.