Каша със сирене
Кашата, това позабравено блюдо от народните поговорки и приказки, е сред традиционните ни ястията, които ни свързват с останалите славянски народи. Но рецептата на нашия шеф-готвач Ивелина Иванова има подчертано роден стил заради характерното съчетание със сирене и червен пипер. Уверяваме ви, че една вкусно приготвена каша внася много уют и настроение у дома.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 2 стръка праз, нарязани на тънки кръгчета, или 2 връзки пресен лук, едро нарязан
- 300 г краве сирене, натрошено
- 1 с. л. червен пипер
- 4 с. л. брашно
-
100 г масло
Начин на приготвяне
- 1.
Маслото се сгорещява и в него се слага празът. Разбърква се на умерен огън, докато омекне и започне да се зачервява.
- 2.
Добавят се червеният пипер и брашното. Разбъркват се и се налива 500 мл гореща вода. Разбърква се, докато се сгъсти. Слага се сиренето. Подправя се на вкус с черен пипер и се поднася гореща.