Начало За нас Реклама Контакти

Картофи с шунка по испански

Снимка за Картофи с шунка по испански
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - бира

В тази рецепта успешната комбинация между сотираните картофи и шунката е заредена с нов плам от чесъна и лютия пипер. Съвсем по испански, със страст.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 800 г по-дребни пресни картофи
  • 4 с. л. зехтин
  • 300 г шунка
  • 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
  • ½ ч. л. лютив червен пипер
  • 1 ч. л. смлян кимион
  • 1 ч. л. сладък червен пипер
  • 2 с. л. оцет
  • 1 червена или зелена чушка, нарязани на ивици
  •   морска сол на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Картофите се измиват добре и се нарязват на половинки. Слагат се да се сварят на пара или в подсолена вода. Трябва да останат твърди. Прецеждат се и се подсушават.

  2. 2.

    През това време се нарязва шунката на кубчета.

  3. 3.

    Заедно се счукват или се пасират чесънът, лютивият пипер, сладкият пипер и кимионът. Прибавя се оцетът.

  4. 4.

    Зехтинът се загрява в по-дълбок тиган и се в него на силен огън се слагат да се сотират картофите. Често се обръщат, докато се зачервят от всички страни.

  5. 5.

    Прибавят се шунката и чушката и се разбъркват 2-3 мин. Всичко се залива с чесновата смес и след 2 мин. се отстранява от огъня. Сервират се топли или студени, поръсени с морска сол.


Септ. 2008
Още подобни рецепти
Коментари