Картофена крем-супа с извара и тиквички
Преглъщането дори на една лъжица от тази питателна крем супа носи нежни усещания в устата и превъзходен пикантен вкус. Приготвена от свежи пролетни тиквички и допълнена с мекотата на сварените картофи и изварата, тя е доброто предложение за един лек, но засищащ обяд.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 600 г картофи
- 2 тиквички
- 1 малка глава лук
- 2 кубчета MAGGI Силен пилешки бульон или MAGGI Вълшебен вкус градински подправки
- 1 скилидка чесън
- 1 ч.л. нарязан копър
- 1 к.л. кайенски пипер, по желание
- 100 мл прясно мляко
- 50 г масло
- 4 с.л. крем сирене, извара или бучки саламурено сирене
Начин на приготвяне
- 1.
Картофите, тиквичката и лукът се нарязват на едри парчета и се заливат с 1 л студена вода. Щом водата заври, се добавя MAGGI Силен пилешки бульон или универсалната подправка MAGGI Вълшебен вкус градински подправки и се слагат да се сварят.
- 2.
Течността от варенето се отлива и се запазва. Зеленчуците се пасират, като се налива по малко от течността.
- 3.
Пасираната смес се слага на огъня и към нея се прибавят млякото и маслото.
- 4.
Всичко се оставя да заври. Крем-сиренето се овкусява с черен пипер и пресован чесън. Супата се сервира с лъжичка крем сирене, кайенски пипер и нарязан копър.