Начало За нас Реклама Контакти

Картофена крем-супа с извара и тиквички

Снимка за Картофена крем-супа с извара и тиквички
50
Време за приготвяне: 50 минути
I
Степен на трудност - Лесна

Преглъщането дори на една лъжица от тази питателна крем супа носи нежни усещания в устата и превъзходен пикантен вкус. Приготвена от свежи пролетни тиквички и допълнена с мекотата на сварените картофи и изварата, тя е доброто предложение за един лек, но засищащ обяд.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Картофите, тиквичката и лукът се нарязват на едри парчета и се заливат с 1 л студена вода. Щом водата заври, се добавя MAGGI Силен пилешки бульон или универсалната подправка MAGGI Вълшебен вкус градински подправки и се слагат да се сварят.

  2. 2.

    Течността от варенето се отлива и се запазва. Зеленчуците се пасират, като се налива по малко от течността.

  3. 3.

    Пасираната смес се слага на огъня и към нея се прибавят млякото и маслото.

  4. 4.

    Всичко се оставя да заври. Крем-сиренето се овкусява с черен пипер и пресован чесън. Супата се сервира с лъжичка крем сирене, кайенски пипер и нарязан копър.


Галерия
Май 2009
Още подобни рецепти
Коментари