Начало За нас Реклама Контакти

Картофен огретен

Снимка за Картофен огретен
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Макар тази рецепта да е позната на мнозина в най-различни варианти, днес е денят, в който можете да си припомните за чудесните запечени картофи с яйца и сирене. Насладете им се.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1½ кг картофи
  • 125 г масло
  • 500 мл горещо прясно мляко
  • 1 кубче MAGGI® Зеленчуков бульон
  • 4 с. л. брашно
  • 3 яйца
  • 200 г натрошено краве сирене
  • 100 г настърган кашкавал

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Картофите се обелват и се бланшират за 5-10 мин. във вряща вода. Когато изстинат, се нарязват на кръгчета.

  2. 2.

    100 г масло се разтопява и в него се запържва брашното, при непрекъснато бъркане се прибавя млякото. Разбърква се, докато се получи гладък сос. В готовия сос се натрошава кубчето MAGGI® Зеленчуков бульон. Когато сосът поизстине, се слагат разбитите яйца.

  3. 3.

    С останалото масло се намазва дъното на тавичка. В нея се нареждат половината от картофите, слага се натрошеното сирене, отгоре се слага другата половина от картофите. Всичко се залива с готовия сос, поръсва се с кашкавала и се пече на 180°С около 20 мин.


Галерия
Март 2009
Още подобни рецепти
Коментари