Карпачо с пармезан и гъби
Ефектна и лесна за приготвяне средиземноморска рецепта, в която телешкото месо намира достойни вкусови допълнения под формата на пармезан, бадеми и пресни гъби. Финалният щрих към композицията е сосът от пасирани маслини и зехтин.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 600 г телешко бонфиле
- 50 г пармезан
- 2 с. л. нарязани бадеми
- 20 много пресни печурки
- 200 мл качествен зехтин Extra Virgin
- 30 г меки черни маслини без костилки
- морска сол
- шарен пипер
- пресен хляб за поднасяне
Начин на приготвяне
- 1.
Месото се нарязва на парчета с дебелина 10 см, увиват се стегнато във фолио и се слагат да се замразят във фризера за около 6 часа.
- 2.
Маслините се завиват в алуминиево фолио и се слагат във фурната на 180°С за около 30-40 мин. Още горещи се слагат в зехтина и се пасират.
- 3.
Парчетата месо се нарязват много тънко, най-добре с машина за рязане на хляб. Парчетата се подреждат в плоска чиния. Поръсват се със сол, пипер, настърган пармезан, бадеми и фино нарязани гъби. Зехтинът се поръсва върху месото.