Начало За нас Реклама Контакти

Карпачо с пармезан и гъби

Снимка за Карпачо с пармезан и гъби
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Ефектна и лесна за приготвяне средиземноморска рецепта, в която телешкото месо намира достойни вкусови допълнения под формата на пармезан, бадеми и пресни гъби. Финалният щрих към композицията е сосът от пасирани маслини и зехтин.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 600 г телешко бонфиле
  • 50 г пармезан
  • 2 с. л. нарязани бадеми
  • 20 много пресни печурки
  • 200 мл качествен зехтин Extra Virgin
  • 30 г меки черни маслини без костилки
  •   морска сол
  •   шарен пипер
  •   пресен хляб за поднасяне

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Месото се нарязва на парчета с дебелина 10 см, увиват се стегнато във фолио и се слагат да се замразят във фризера за около 6 часа.

  2. 2.

    Маслините се завиват в алуминиево фолио и се слагат във фурната на 180°С за около 30-40 мин. Още горещи се слагат в зехтина и се пасират.

  3. 3.

    Парчетата месо се нарязват много тънко, най-добре с машина за рязане на хляб. Парчетата се подреждат в плоска чиния. Поръсват се със сол, пипер, настърган пармезан, бадеми и фино нарязани гъби. Зехтинът се поръсва върху месото.


Юли 2008
Още подобни рецепти
Коментари