Карначета с лук и картофи
Готвенето с колбаси е чудесен начин да се скъси времето за приготвяне на храната. А съчетаването им с познати и вкусни продукти е предпоставка за традиционен успех.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 800 г карначета
- 600 г картофи
- 2 с. л. масло или олио
- 2 големи глави лук, нарязани на полумесеци
- 2 с. л. ситно нарязан магданоз
-
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Карначетата се нарязват на парчета с дължина 20 см, навиват се като буквата S и се набождат на шишчета.
- 2.
Картофите се нарязват на кръгчета и се сваряват в подсолена вода за 10 мин.
- 3.
Маслото се сгорещява, слага се лукът, разбърква се на силен огън за минута. Котлонът се намалява на умерена температура и лукът се разбърква 5-6 мин., докато омекне и се карамелизира.
- 4.
Картофите се прибавят към лука, посоляват се, разбъркват се 1-2 мин. и всичко се сипва в съд за печене. Отгоре се слагат карначетата.
- 5.
Ястието се запича във фурна, загрята до 200° С, докато се зачервят карначетата. Поръсва се с магданоза.