Начало За нас Реклама Контакти

Карфиол със синьо сирене и круши

Снимка за Карфиол със синьо сирене и круши
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Леките пикантни нотки на карфиола и горгонзолата ги прави чудесни партньори, чиито качества идеално се подсилват от сладостта на карамелизираната круша.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 400 г карфиол
  2. 200 мл сметана
  3. 100 г горгонзола или друго леко синьо сирене
  4. 1 ароматна круша
  5. 1 ч. л. масло
  6. 1 с. л. мед
  7. 1 щипка индийско орехче
  8.  черен пипер на вкус
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Карфиолът се нарязва на розички. Слага се за 3 мин. в 2 л вряща водa, посолена с 1 ч. л. сол. Прецежда се и се слага в ледена вода за 3-4 мин. Отцежда се и се подсушава.

  2. 2.

    Крушата се нарязва на малки кубчета. Маслото се сгорещява и се слага крушата. Разбърква се за около минута, за да омекне. Добавя се медът и се разбърква, докато се карамелизира.

  3. 3.

    Сметаната се слага да заври постепенно заедно с натрошеното сирене. Когато сиренето се стопи, се добавя карфиолът и се подправя с черния пипер и индийското орехче. Разбърква се около минута.

  4. 4.

    Сервира се с парченца карамелизирана круша.
     


Подходящи типове вина
Дек. 2011
Още подобни рецепти
Коментари