Карфиол и броколи с масло и лешници
Близките роднини на зелето, карфиол и броколи не се наслаждават много на дългата термична обработка. Съобразявайки се с техните изисквания, ние ви предлагаме една супер бърза рецепта за чудесна есенна и хрупкава салата.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 300 г броколи
- 300 г карфиол
- 1 с. л. масло
- 4 скилидки чесън, необелени
- 50 г печени лешници
- сол, шарен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
В загрята подсолена вода се пускат за 3 мин. нарязаните на розички карфиол и броколи. Отцеждат се и се подсушават.
- 2.
В уок със загрятото масло се слагат скилидките чесън, разбъркват се, докато се засили ароматът им, и се слагат розичките карфиол и броколи. Разбъркват се 1-2 мин. и се добавят лешниците. Посолява се на вкус, подправя се с черен пипер, разбърква се и се сервира с лимонов сок и резенчета лимон.
- Свежо младо бяло България/Европа Шардоне без дъб
- Шардоне с дъб България/Европа Совиньон блан Нова Зеландия/Нов свят
- Совиньон блан България/Европа Червен мискет
- Гренаш блан Бяло Бордо
- Пино ноар България/Европа Сухи шампански и пенливи вина с леко тяло (non vintage/ Blanc de blancs) по класическа технология
- Пенливи вина по метода Шарма