Начало За нас Реклама Контакти

Карфиол и броколи с масло и лешници

Снимка за Карфиол и броколи с масло и лешници
20
Време за приготвяне: 20 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Близките роднини на зелето, карфиол и броколи не се наслаждават много на дългата термична обработка. Съобразявайки се с техните изисквания, ние ви предлагаме една супер бърза рецепта за чудесна есенна и хрупкава салата.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 300 г броколи
  2. 300 г карфиол
  3. 1 с. л. масло
  4. 4 скилидки чесън, необелени
  5. 50 г печени лешници
  6.  сол, шарен пипер на вкус

Начин на приготвяне

 

  1. 1.

    В загрята подсолена вода се пускат за 3 мин. нарязаните на розички карфиол и броколи. Отцеждат се и се подсушават.

  2. 2.

    В уок със загрятото масло се слагат скилидките чесън, разбъркват се, докато се засили ароматът им, и се слагат розичките карфиол и броколи. Разбъркват се 1-2 мин. и се добавят лешниците. Посолява се на вкус, подправя се с черен пипер, разбърква се и се сервира с лимонов сок и резенчета лимон.

  1.  
Подходящи типове вина
Окт. 2010
Още подобни рецепти
Коментари