Карамелен сюнгер
СъставНеобходими продукти за 12 броя
- 60 мл глюкоза
- 200 г фина кристална захар
- 30 мл вода
- ½ ч. л. канела
- ½ ч. л. джинджифил на прах
- 1 с. л. сода бикарбонат
Начин на приготвяне
- 1.
Глюкозата се кипва със захарта, водата, канелата и джинджифила в дълбок тиган или тенджера. Вари се на тих огън, докато се получи много светъл карамел.
- 2.
Сипва се содата, разбърква се бързо и щом сместа се надигне, се сипва в тавичка, застлана с хартия за печене, за да се втвърди. Начупва се с острието на масивен нож на парчета, които по желание може да се натопят в разтопен шоколад.
Ян. 2014
Още подобни рецепти
Коментари