Начало За нас Реклама Контакти

Карамелен сюнгер

Снимка за Карамелен сюнгер
40
Време за приготвяне: 40 минути
II
Степен на трудност - Средна

Необичайният десерт наподобява на външен вид някои морски гъби, които се срещат в топлите морета и океани и може да бъде истинска и вкусна изненада за някой весел повод.

СъставНеобходими продукти за 12 броя

  • 60 мл глюкоза
  • 200 г фина кристална захар
  • 30 мл вода
  • ½ ч. л. канела
  • ½ ч. л. джинджифил на прах
  • 1 с. л. сода бикарбонат

Начин на приготвяне

  • 1.

    Глюкозата се кипва със захарта, водата, канелата и джинджифила в дълбок тиган или тенджера. Вари се на тих огън, докато се получи много светъл карамел.

  • 2.

    Сипва се содата, разбърква се бързо и щом сместа се надигне, се сипва в тавичка, застлана с хартия за печене, за да се втвърди. Начупва се с острието на масивен нож на парчета, които по желание може да се натопят в разтопен шоколад.


Ян. 2014
Още подобни рецепти
Коментари