Начало За нас Реклама Контакти

Канелони със сирене и кашкавал

Снимка за Канелони със сирене и кашкавал
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Сочните запечени канелони са едни от най-вкусните приумици на италианците, а тази рецепта ще ви покаже, че са и много бързи за приготвяне.

СъставНеобходими продукти за 4

  1. 12 листа за лазаня - пресни или замразени или сухи канелони
  2. 2 скилидки чесън, ситно нарязани
  3. 700 г домати от консерва, обелени и нарязани
  4. 1 с. л. доматено пюре
  5. 2 с. л. зехтин
  6. ½ ч. л. риган
  7. 1 с. л. босилек, нарязан на ситно
  8. за пълнежа:
  9. 3 стръка пресен лук
  10. 2 с. л. зехтин
  11. 3 средно големи тиквички настъргани
  12. 1 ч. л. настъргана кора от лимон
  13. 200 г сирене тип дунавия, натрошено
  14. 200 г настърган кашкавал

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Сгорещява се зехтинът, в него се слага чесънът и се разбърква, без да се зачервява. Добавят се доматите, доматеното пюре, риганът, сол и пипер на вкус. Сосът се слага в тавичка в загрята до 200° С фурна.

  2. 2.

    За пълнежа лукът се слага в загретия зехтин, разбърква се и се добавят тиквичките. Разбъркват се 3-4 мин., махат се от огъня, овкусяват се с кората от лимон и се добавят половината от сиренето и от кашкавала. Сместа се разпределя между листата лазаня и те се навиват на не много стегнати рула.

  3. 3.

    Рулата се поставят във врящия доматен сос и се поръсват с останалото сирене, кашкавал и босилек. Запичат се 10-15 мин., докато се зачервят.


Подходящи типове вина
Септ. 2010
Още подобни рецепти
Коментари