Канелони със сирене и кашкавал
Сочните запечени канелони са едни от най-вкусните приумици на италианците, а тази рецепта ще ви покаже, че са и много бързи за приготвяне.
СъставНеобходими продукти за 4
- 12 листа за лазаня - пресни или замразени или сухи канелони
- 2 скилидки чесън, ситно нарязани
- 700 г домати от консерва, обелени и нарязани
- 1 с. л. доматено пюре
- 2 с. л. зехтин
- ½ ч. л. риган
- 1 с. л. босилек, нарязан на ситно
- за пълнежа:
- 3 стръка пресен лук
- 2 с. л. зехтин
- 3 средно големи тиквички настъргани
- 1 ч. л. настъргана кора от лимон
- 200 г сирене тип дунавия, натрошено
- 200 г настърган кашкавал
Начин на приготвяне
- 1.
Сгорещява се зехтинът, в него се слага чесънът и се разбърква, без да се зачервява. Добавят се доматите, доматеното пюре, риганът, сол и пипер на вкус. Сосът се слага в тавичка в загрята до 200° С фурна.
- 2.
За пълнежа лукът се слага в загретия зехтин, разбърква се и се добавят тиквичките. Разбъркват се 3-4 мин., махат се от огъня, овкусяват се с кората от лимон и се добавят половината от сиренето и от кашкавала. Сместа се разпределя между листата лазаня и те се навиват на не много стегнати рула.
- 3.
Рулата се поставят във врящия доматен сос и се поръсват с останалото сирене, кашкавал и босилек. Запичат се 10-15 мин., докато се зачервят.