Начало За нас Реклама Контакти

Канелони по тоскански

Снимка за Канелони по тоскански
150
Време за приготвяне: 150 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Днес най-популярната версия за пристигането на макаронените изделия в Европа гласи, че са донесени към края на ХІІІ век от венецианския търговец Марко Поло от Китай. И наистина - китайците са си хапвали паста още преди 4000 години, както доказва наскоро направена археологическа находка. Учените са открили на брега на Жълтата река керамичен съд с много добре запазени тестени изделия, подобни на спагетите. По всичко личи, че те са били приготвени от тесто и след това сварени, както ги правим и сега. За разлика от днешната паста обаче древните китайци са използвали просо вместо пшеница като основа. Всъщност обаче историята на италианските макарони не започва с пътешествието на Марко Поло. Още римляните и древните гърци са яли нещо подобно, при това направени от пшеничено брашно.

СъставНеобходими продукти за 4 порция

  • 500 г смляно телешко месо
  • 250 г брашно
  • 8 яйца
  • 1 ч. л. зехтин
  • ½ ч. л. сол
  • 200 г пилешки дробчета
  • 200 г настъргано пармиджано
  • 120 мл бяло вино
  • 100 г масло
  • ½ ч. л. кимион
  • 1 ч. л. риган
  •   сол на вкус
  •   черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Месото се слага в дълбок тиган, покрива се с вода и се оставя да къкри около 40 мин., или докато се свари.

  2. 2.

    През това време се правят канелоните. Брашното се пресява и в центъра му се прави кладенче. Там се слагат 4 яйца, зехтинът и солта. Омесва се гладко тесто, което се оставя да почине 30 мин., покрито с влажна кърпа.

  3. 3.

    Тестото се разделя на 8 части и всяка се разточва тънко. Изрязват се 8 правоъгълника, които се оставят да позасъхнат 10 мин.

  4. 4.

    Корите за канелоните се варят 11 мин. в съд с вряща подсолена вода. Изваждат се и се отцеждат.

  5. 5.

    Свареното месо се слага в кухненския робот или в пасатора, заедно с дробчетата, останалите 4 яйца, 150 г от сиренето, виното, кимиона, ригана и черния пипер. Сместа се пасира докато стане гладка.

  6. 6.

    Месната смес се слага върху сварените кори и се завиват на рула.

  7. 7.

    Канелоните се слагат в огнеупорен съд, намазан с масло, поръсват се с пармезан и парченца масло. Пекат се на 180° С около 30 мин.

Идея!
Ако искате да спестите време, опитайте с готови канелони. Не се варят предварително, а направо се пълнят и се запичат.

Авг. 2007
Още подобни рецепти
Коментари