Канелени бисквитки
СъставНеобходими продукти за 25 броя
- 1 яйце
- 220 г пудра захар
- 125 г меко масло
- 200 г брашно
- ½ ч. л. бакпулвер
- ½ ч. л. сода бикарбонат
- 2 ч. л. канела
Начин на приготвяне
- 1.
Маслото се разбива със 150 г от пудрата захар на пухкав крем, прибавя се яйцето и внимателно се обърква с пресятото със содата и бакпулвера брашно. Полученото тесто се слага в найлонов плик за 30 мин. в хладилника.
- 2.
Останалата захар и канелата се смесват. От тестото се оформят малки топчици, които се овалват в канелената смес и се слагат да се пекат на 5 см разстояние една от друга за 8 мин. в загрята фурна на 180° С в намазана с масло тава или върху хартия за печене.
Ян. 2002
Още подобни рецепти
Коментари