Калмари с екзотични подправки
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Тази семпла, бърза за приготвяне и много вкусна рецепта на читателката ни Марийка Тодорова спечели поредния кръг на кулианарния конкурс на списание "Меню".
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 400 г калмари
- 1 малко парче пресен джинджифил, нарязан на ивички
- ½ ч. л. кимион на прах
- 1 с. л. къри на прах
- ½ ч. л. кориандър на зърна
- 1 глава лук, нарязана на резени
- 2 домата, обелени и нарязани на резени
- 2 глави чесън, обелени и счукани
- 2 люти чушлета
- сокът от 2 лимона
-
зехтин, сол, черен пипер
Начин на приготвяне
- 1.
Изчистените и измити калмари се нарязват на колелца.
- 2.
В голям тиган се загрява малко зехтин и се запържват леко лукът и чесънът. Прибавят се доматите. Слагат се калмарите, джинджифилът и всички останали подправки.
- 3.
Оставя се да къкри 6-7 минути. В края на готвенето се добавя лимоновият сок. Сервира се в голяма дълбока чиния.
Подходящи типове вина
Юли 2011
Още подобни рецепти
Коментари