Какаово-кокосови спирали
Какаото и кокосът виреят приблизително при един и същи климат и по едни и същи места - може би затова се чувстват толкова уютно и непринудено заедно. Тук от срещата им се получава уханно и вкусно руло, което приятно ще подслади някой миг от деня на семейството ви.
СъставНеобходими продукти за 20 броя
- 300 г какаови маслени бисквити
- 3 с. л. пудра захар
- 3 с. л. какао
- 50 мл прясно мляко
- 40 г меко масло
- 1 с. л. коняк
- за бялата част:
- 1 ч. ч. кокосови стърготини
- 1 с. л. пудра захар
- 1 с. л. глюкоза или мед
- 1 с. л. меко масло
-
смлени ядки за овалване, по желание
Начин на приготвяне
- 1.
Бисквитите се смилат и се смесват със захарта, какаото, маслото, млякото и коняка. Омесва се тесто, което може да се точи.
- 2.
Смесват се кокосовите стърготини с маслото, глюкозата и захарта за бялата част.
- 3.
Какаовата маса се разточва върху хартия за печене на правоъгълник с размери 20 х 30 см. Намазва се отгоре с бялата маса и се завива на стегнато руло. Много добре се опакова в хартията и се слага в хладилника за поне 6 часа.
- 4.
Охладеното руло се овалва в ядките и се нарязва на резенчета, които отново се слагат в хладилника до сервиране.