Италиански кюфтенца с моцарела
СъставНеобходими продукти за 6 порции
- 600 г телешка кайма
- 1 филия бял хляб без кората
- 3 с. л. прясно мляко
- 1 с. л. MAGGI® Вълшебен вкус Градински подправки
- 1 яйце
- ⅔ ч. ч. галета
- олио за пържене
- 2 домата, нарязани на кръгчета
- 1 с. л. пресен риган или 1 ч.л. сушен
- 1 топка моцарела, разрязана на 6 кръгчета или резенчета топено сирене
- 6 консервирани рибки аншоа (по желание)
Начин на приготвяне
- 1.
Хлябът се смесва с млякото и MAGGI® Вълшебен вкус Градински подправки и се загрява леко на котлона, докато течността се абсорбира. Смачква се с вилица и се оставя да изстине.
- 2.
Смесват се добре каймата, хлебната смес, яйцето и черен пипер на вкус. Оформят се 6 кюфтета. Овалват се в галетата и се изпържват по 2 мин. от всяка страна.
- 3.
Кюфтетата се подреждат в тавичка. Върху всяко се поставя по резенче домат, поръсва се с риган и се поставя резенче сирене.
- 4.
Всяко парче аншоа се разрязва на две по дължина и се слага на кръст върху моцарелата. Кюфтетата се запичат на 200°С около 15 мин. Поднасят се със свежа салата.