Начало За нас Реклама Контакти

Италиански кюфтенца с моцарела

Снимка за Италиански кюфтенца с моцарела
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

СъставНеобходими продукти за 6 порции

  • 600 г телешка кайма
  • 1 филия бял хляб без кората
  • 3 с. л. прясно мляко
  • 1 с. л. MAGGI® Вълшебен вкус Градински подправки
  • 1 яйце
  • ⅔ ч. ч. галета
  •   олио за пържене
  • 2 домата, нарязани на кръгчета
  • 1 с. л. пресен риган или 1 ч.л. сушен
  • 1 топка моцарела, разрязана на 6 кръгчета или резенчета топено сирене
  • 6 консервирани рибки аншоа (по желание)

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Хлябът се смесва с млякото и MAGGI® Вълшебен вкус Градински подправки и се загрява леко на котлона, докато течността се абсорбира. Смачква се с вилица и се оставя да изстине.

  2. 2.

    Смесват се добре каймата, хлебната смес, яйцето и черен пипер на вкус. Оформят се 6 кюфтета. Овалват се в галетата и се изпържват по 2 мин. от всяка страна.

  3. 3.

    Кюфтетата се подреждат в тавичка. Върху всяко се поставя по резенче домат, поръсва се с риган и се поставя резенче сирене.

  4. 4.

    Всяко парче аншоа се разрязва на две по дължина и се слага на кръст върху моцарелата. Кюфтетата се запичат на 200°С около 15 мин. Поднасят се със свежа салата.


Дек. 2007
Още подобни рецепти
Коментари