Начало За нас Реклама Контакти

Испанска доматена супа

Снимка за Испанска доматена супа
30
Време за приготвяне: 30 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Гаспачото може и да е най-известният иберийски представител на доматените супи, но испанската кулинария е богата на много обедни рецепти с червените зеленчуци като тази фина крем супа с мляко. 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 600 г домати
  2. 4 с. л. зехтин
  3. 2 скилидки чесън, пресовани
  4. 1 малка глава лук, ситно нарязана
  5. 3 с. л. босилек, нарязан
  6. 1 ч. л. риган
  7. 4 с. л. червено вино
  8. 400 мл неподсладено кондензирано мляко
  9. 100 г моцарела или зряло бяло сирене, нарязано на кубчета
  10.  сол на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Доматите се обелват и се нарязват на малки кубчета.

  2. 2.

    Лукът и чесънът се сотират в 2 с. л. от зехтина. Слагат се доматите и се разбъркват 4-5 мин.

  3. 3.

    Добавят се босилекът, риганът, виното и всичко се оставя на тих огън 4-5 мин. Слага се кондензираното мляко при непрекъснато разбъркване. Добавят се сол и лют червен пипер на вкус.

  4. 4.

    Супата се сипва в купички и се гарнира със сиренето, зехтин и листенца босилек.


Подходящи типове вина
Авг. 2011
Още подобни рецепти
Коментари