Испанска доматена супа
30
Време за приготвяне: 30 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино
Гаспачото може и да е най-известният иберийски представител на доматените супи, но испанската кулинария е богата на много обедни рецепти с червените зеленчуци като тази фина крем супа с мляко.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 600 г домати
- 4 с. л. зехтин
- 2 скилидки чесън, пресовани
- 1 малка глава лук, ситно нарязана
- 3 с. л. босилек, нарязан
- 1 ч. л. риган
- 4 с. л. червено вино
- 400 мл неподсладено кондензирано мляко
- 100 г моцарела или зряло бяло сирене, нарязано на кубчета
- сол на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Доматите се обелват и се нарязват на малки кубчета.
- 2.
Лукът и чесънът се сотират в 2 с. л. от зехтина. Слагат се доматите и се разбъркват 4-5 мин.
- 3.
Добавят се босилекът, риганът, виното и всичко се оставя на тих огън 4-5 мин. Слага се кондензираното мляко при непрекъснато разбъркване. Добавят се сол и лют червен пипер на вкус.
- 4.
Супата се сипва в купички и се гарнира със сиренето, зехтин и листенца босилек.
Подходящи типове вина
Авг. 2011
Още подобни рецепти
Коментари