Гювечета с риба
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Макар fish and chips (пържена риба с пържени картофи) да е едно от най-популярните ястия, тази комбинация от продукти рядко се използва в кулинарията. Но апетитната рецепта за гювечета лесно ще разбие неписания предразсъдък.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 2 с. л. масло
- 1 стрък праз, ситно нарязан
- 1 морков, едро настърган
- 500 г филе от тилапия, пангасиус или треска, нарязано на кубчета
- 500 г сварени картофи, обелени и нарязани на кубчета
- 2 твърдо сварени яйца, ситно нарязани
- 300 мл сметана 20%
- 1 с. л. горчица
- 3 с. л. копър, ситно нарязан
-
сол и шарен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Маслото се сгорещява и в него се слагат празът и морковът. Разбъркват се на умерен огън 3-4 мин. Отстранява се от огъня.
- 2.
Добавят се рибата, яйцата, копърът, горчицата, картофите и сметаната. Посолява се на вкус. Подправя се с шарен пипер и копър.
- 3.
Сместа се разпределя в гювечета и се запича 20 мин. във фурна, загрята на 200˚ С.
Налейте с ястието по чаша охладено розе - може да е фино и нежно или по-плътно и интензивно.
Авг. 2013
Още подобни рецепти
Коментари