Начало За нас Реклама Контакти

Гювечета

Снимка за Гювечета
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Миниатюрните версии на глинения гювеч предлагат съвсем различен начин на готвене от едрия им събрат. В гювечетата всичко става бързо, много горещо и забележително вкусно.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 1 с. л. масло
  • 2 глави лук, нарязани на полумесеци
  • 200 г гъби, нарязани на четвъртини
  • 4 сварени картофа, нарязани на кубчета
  • 2 с. л. магданоз, нарязан на ситно
  • 4 парчета сурова наденица
  • 200 г топено пушено сирене, нарязано на филийки
  • 1 червена чушка, нарязана на тънки кръгчета
  • 4 яйца
  • 4 малки люти чушки
  •  сол и черен пипер на вкус 

Начин на приготвяне

  • 1.

    В сгорещеното масло се слага лукът да се задуши с 1 с. л. вода. Когато водата се изпари, се слагат гъбите. Разбъркват се 4-5 мин., докато се зачервят. Добавя се наденицата, нарязана на кръгчета. Разбърква се.

  • 2.

    Картофите се разбъркват с магданоза, солта и пипера и се разпределят на дъното на гювечетата. Отгоре се слага сместа с гъбите и наденицата. Върху тях се подреждат топеното сирене и червената чушка. Във всяко гювече се чуква по едно яйце и се поставят лютите чушки. Слагат се да се пекат в студена фурна, която се загрява до 200° С.

  • 3.

    Запечените гювечета може да се поръсят допълнително с кашкавал и отново да се запекат.
     

Подходящи типове вина
Дек. 2013
Още подобни рецепти
Коментари