Начало За нас Реклама Контакти

Гъби с розов сметанов сос

Снимка за Гъби с розов сметанов сос
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Предлагаме ви лесно, но изключително ефектно ястие, което можете да поднесете самостоятелно или като гарнитура към месен специалитет. В него вкусът и ароматът на печурките се допълват с фино съчетание от лук, сметана и вино.

СъставНеобходими продукти за 2 порции

  • 300 г гъби печурки, нарязани на четвъртини
  • 1 глава лук, нарязана на полумесеци
  • 1 с. л. зехтин
  • 100 г заквасена сметана
  • 50 мл червено вино
  •  сол на вкус
  •  черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В загретия зехтин се слага да се задуши лукът за 4-5 мин., докато омекне. Прибавят се гъбите и се разбъркват около 6 мин., докато се зачервят. Посоляват се и се подправят с пипер.

  2. 2.

    Добавят се сметаната и виното и се оставят да поврат на тих огън още 5 мин. Сервират се горещи с варен ориз.

Вариации · Добавете към гъбите замразен зелен фасул.

Ян. 2009
Още подобни рецепти
Коментари