Гъби с розов сметанов сос
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Предлагаме ви лесно, но изключително ефектно ястие, което можете да поднесете самостоятелно или като гарнитура към месен специалитет. В него вкусът и ароматът на печурките се допълват с фино съчетание от лук, сметана и вино.
СъставНеобходими продукти за 2 порции
- 300 г гъби печурки, нарязани на четвъртини
- 1 глава лук, нарязана на полумесеци
- 1 с. л. зехтин
- 100 г заквасена сметана
- 50 мл червено вино
- сол на вкус
- черен пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
В загретия зехтин се слага да се задуши лукът за 4-5 мин., докато омекне. Прибавят се гъбите и се разбъркват около 6 мин., докато се зачервят. Посоляват се и се подправят с пипер.
- 2.
Добавят се сметаната и виното и се оставят да поврат на тих огън още 5 мин. Сервират се горещи с варен ориз.
Вариации · Добавете към гъбите замразен зелен фасул.
Ян. 2009
Още подобни рецепти
Коментари