Гъби с пилешки дробчета
Внимавайте с тази рецепта. Колкото и да е вкусно това предястие, не се изкушавайте за повече от 2 гъбки - и двата основни компонента са доста засищащи.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 8 големи печурки
- 200 г пилешки дробчета
- 1 с. л. масло
- 4 с. л. праз, ситно нарязан
- 2 скилидки чесън, ситно нарязани
- 1 сушена червена чушка, натрошена
- 2 с. л. трохи от пълнозърнест хляб
- 1 ч. л. листа от прясна или сушена мащерка
- 100 г овчи кашкавал, настърган
- сол и шарен пипер на вкус
Начин на приготвяне
1Пънчетата на гъбите внимателно се махат и се нарязват на ситно.
- 2.
В загрятото масло се слагат подсушените и почистени от жилите дробчета, за да се запържат от всички страни. Изваждат се и се нарязват на ситно.
- 3.
В същото масло се слагат празът, чесънът, пънчетата и чушката. Разбъркват се, докато леко се зачервят. Смесват се с дробчетата, трохите, мащерката и се подправят със сол и пипер на вкус.
- 4.
Шапките на гъбите се напълват със сместа и се поръсват с настъргания кашкавал. Запичат се на фурна, загрята до 220˚ С, за 5 мин. и се поднасят.