Гъбена супа с ечемичени ядки
СъставНеобходими продукти за 4
- 500 г гъби, нарязани на резенчета
- 2 моркова, нарязани на кубчета
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 2 стръка селъри, нарязани на ситно
- 2 с. л. нарязан магданоз
- ½ ч .ч. ечемичени или овесени ядки
- 1 обелен и нарязан домат
- 6 ч. ч. вода
- 2 с. л. зехтин
- сол на вкус
- прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне
- 1.
Водата се слага да заври и се посолява. Прибавят се зехтинът, лукът, селърито, гъбите, морковите и ядките. Щом заврат, огънят се намалява и се оставят да къкрят 30 мин.
- 2.
Прибавят се доматите. След 10 мин. супата е готова. Подправя се на вкус с черен пипер, оцет и чесън.
Ноем. 2010
Още подобни рецепти
Коментари