Гъбена каша
„Теперь не отпущу тебя! Будешь у меня жить. Будешь печку топить, будешь кашу варить, меня кашей кормит“, казва мечокът на Маша, като я заварва в къщата си. И се започва колосално и всекидневно варене на каша. Нищо чудно някоя от Машините рецептите да е била като тази.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 4 с. л. масло
- 1 глава лук, нарязана на полумесеци
- 500 г смесени гъби
- 4 с. л. брашно
- 800 мл зеленчуков бульон
- 2 с. л. заквасена сметана
- 2 с. л. крем-сирене
- 1 ч. л. листа от мащерка
-
сол, лимонов сок и пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Маслото се сгорещява и в него се слага лукът. Разбърква се на умерен огън 5-6 мин, докато се карамелизира. Огънят се засилва и се слагат гъбите. Разбъркват се, докато се изпари отделената течност и леко се зачервят.
- 2.
Слага се брашното и се разбърква 1-2 мин. Налива се горещият бульон. Разбърква се 3-4 мин. Добавят се крем-сиренето, сметаната и мащерката. Подправя се на вкус със сол, пипер и лимонов сок.
- 3.
Кашата се сервира гореща с препечени филийки и свежа салата.