Начало За нас Реклама Контакти

Гъбена каша

Снимка за Гъбена каша
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

„Теперь не отпущу тебя! Будешь у меня жить. Будешь печку топить, будешь кашу варить, меня кашей кормит“, казва мечокът на Маша, като я заварва в къщата си. И се започва колосално и всекидневно варене на каша. Нищо чудно някоя от Машините рецептите да е била като тази. 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 4 с. л. масло
  2. 1 глава лук, нарязана на полумесеци
  3. 500 г смесени гъби
  4. 4 с. л. брашно
  5. 800 мл зеленчуков бульон
  6. 2 с. л. заквасена сметана
  7. 2 с. л. крем-сирене
  8. 1 ч. л. листа от мащерка
  9.  сол, лимонов сок и пипер на вкус
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Маслото се сгорещява и в него се слага лукът. Разбърква се на умерен огън 5-6 мин, докато се карамелизира. Огънят се засилва и се слагат гъбите. Разбъркват се, докато се изпари отделената течност и леко се зачервят.

  2. 2.

    Слага се брашното и се разбърква 1-2 мин. Налива се горещият бульон. Разбърква се 3-4 мин. Добавят се крем-сиренето, сметаната и мащерката. Подправя се на вкус със сол, пипер и лимонов сок.

  3. 3.

    Кашата се сервира гореща с препечени филийки и свежа салата.


Подходящи типове вина
Авг. 2012
Още подобни рецепти
Коментари