Фусили със сирене и кайсии
Пастата, вероятно, е най-популярното ястие, което може да се приготви за броени минути и да обедини в себе си невъобразими на пръв поглед комбинации на вкусове и аромати. Затова ви предлагаме да се доверите на тази рецепта и да комбинирате пресните ароматни кайсии със завладяващия вкус на синьото сирене.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 400 г фусили или друг вид паста
- 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
- 1 с. л. зехтин
- 100 г сирене рикота или крем-сирене
- 100 мл течна сметана
- 100 г синьо сирене, натрошено
- 1 с. л. естрагон, нарязан на ситно
- ½ ч. л. смлян шарен пипер
- 4 кайсии, нарязани на тънки ивици
Начин на приготвяне
- 1.
Пастата се сварява според инструкциите на опаковката.
- 2.
Чесънът се запържва леко в загретия зехтин. Не бива да се зачервява, а само да стане по-ароматен. Добавят се сметаната и рикотата и се разбъркват 1-2 мин. Слагат се кайсиите, естрагонът и синьото сирене. Подправя се с шарен пипер. Разбърква се, докато сиренето започне да се разтопява и с получения сос се заливат фусилите.