Начало За нас Реклама Контакти

Фусили с песто от рукола и чери домати

Снимка за Фусили с песто от рукола и чери домати
25
Време за приготвяне: 25 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Рецептата за паста с песто от вкусния столичен ресторант "Пасторант" използва пикантната рукола за основна съставка в ароматния крем-сос песто, вместо най-честия и класически ингредиент, широколистия босилек.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 400 г фусили
  2. 240 г чери домати
  3. 20 г кедрови ядки
  4.  зехтин
  5. за пестото:
  6. 100 г рукола
  7. 50 г орехи
  8. 65 г пармезан, грана падано или пекорино
  9. 1 скилидка чесън
  10. 6 с. л. зехтин
  11.  сол и черен пипер

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Всички съставки за пестото се смилат за кратко с блендер или се счукват в хаван.

  2. 2.

    Фусилите се сваряват в подсолена вода, според инструкцията на опаковката.

  3. 3.

    В това време чери доматите, нарязани на половинки, се сотират няколко минути в тиган с предварително сгорещен зехтин. Добавят се пестото и 1-2 с. л. от водата, в която се е варила пастата.

  4. 4.

    Сипват се сварените и отцедени фусили и се разбърква добре около 1-2 мин. Ако се държи по-дълго на котлона, пестото потъмнава и губи от вкуса си.

  5. 5.

    Поръсва се с кедрови ядки, предварително запечени на сух тиган, и се сервира.
     


Подходящи типове вина
Окт. 2012
Още подобни рецепти
Коментари