Фусили с патладжани, сирене и маслини
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино
Рецептата за фусили с патладжани, сирене и маслини е поредната „улика“ за славата на италианската кухня – вкусна, семпла и неизчерпаемо разнообразна.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 500 г фусили
- 4 с. л. зехтин
- 1 патладжан, нарязан на кубчета
- 2 домата без семките, обелени и нарязани на кубчета
- 4 с. л. маслини, нарязани
- 1 с. л. магданоз, ситно нарязан
- 2 с. л. босилек, нарязан
- 100 г биволско сирене, натрошено, по желание
- 1 скилидка чесън, пресована, по желание
Начин на приготвяне
- 1.
Патладжанът се поръсва с морска сол, оставя се да се отцеди от горчивия сок 10 мин. и се измива под течаща вода. Подсушава се.
- 2.
В добре загрят тиган се сипва зехтинът и патладжанът се запържва до златисто. Добавят се доматите, разбъркват се, слагат се маслините, магданозът и босилекът. Дръпва се от огъня и се слагат чесънът и сиренето.
- 3.
Пастата се сварява според инструкцията на опаковката. Отцежда се и се разбърква със соса. Поднася се, поръсена с качествен зехтин.
Подходящи типове вина
Юли 2013
Още подобни рецепти
Коментари