Начало За нас Реклама Контакти

Фусили с патладжани, сирене и маслини

Снимка за Фусили с патладжани, сирене и маслини
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Рецептата за фусили с патладжани, сирене и маслини е поредната „улика“ за славата на италианската кухня – вкусна, семпла и неизчерпаемо разнообразна.
 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 500 г фусили
  2. 4 с. л. зехтин
  3. 1 патладжан, нарязан на кубчета
  4. 2 домата без семките, обелени и нарязани на кубчета
  5. 4 с. л. маслини, нарязани
  6. 1 с. л. магданоз, ситно нарязан
  7. 2 с. л. босилек, нарязан
  8. 100 г биволско сирене, натрошено, по желание
  9. 1 скилидка чесън, пресована, по желание

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Патладжанът се поръсва с морска сол, оставя се да се отцеди от горчивия сок 10 мин. и се измива под течаща вода. Подсушава се.

  2. 2.

    В добре загрят тиган се сипва зехтинът и патладжанът се запържва до златисто. Добавят се доматите, разбъркват се, слагат се маслините, магданозът и босилекът. Дръпва се от огъня и се слагат чесънът и сиренето.

  3. 3.

    Пастата се сварява според инструкцията на опаковката. Отцежда се и се разбърква със соса. Поднася се, поръсена с качествен зехтин.

Подходящи типове вина
Юли 2013
Още подобни рецепти
Коментари