Начало За нас Реклама Контакти

Фритата с броколи

Снимка за Фритата с броколи
30
Време за приготвяне: 30 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - бира

Фритатата е италианският роднина на френския омлет, но обикновено е доста по-дебела и задължително се запича във фурна, преди да се сервира. И понеже броколите са един от зеленчуковите символи на Апенинския полуостров, присъствието им в тази рецепта е вкусно и успешно.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 500 г броколи, разделени на розички
  • 2 глави лук, нарязани на тънки кръгчета
  • 1 скилидка чесън, нарязана на ситно
  • 200 г сурово сушен суджук или бекон
  • 100 мл прясно мляко
  • 100 г настърган кашкавал
  • 2 парчета топено сирене
  • 3 яйца
  • 1 с. л. зехтин или олио
  •   сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Броколите се пускат в 1 л вряща подсолена вода за 4 мин. Изваждат се и веднага се заливат с ледена вода. Отцеждат се и се подсушават.

  2. 2.

    В загрятата мазнина се запържват леко лукът и чесънът. Добавя се суджукът, нарязан на кръгчета. Разбърква се, докато се позапържи.

  3. 3.

    Яйцата се разбиват с млякото. Добавят се кашкавалът и нарязаното топено сирене. Подправя се с черен пипер и малко сол на вкус. Заливат се броколите в тигана и се оставят за 3-4 мин. на котлона, на слаб до умерен огън, под капак, докато яйцата се постегнат.

  4. 4.

    Фритатата се запича за 2-3 мин. под горния реотан на силно загрята фурна с отворена врата, докато се зачерви.

Препоръчани напитки: червено вино с леко тяло, например гъмза; също мавруд, чилийски карменер или сочно мерло в стил "нов свят"; бира

Ноем. 2009
Още подобни рецепти
Коментари