Фритата с боб и наденица
Познатата комбинация от боб и наденица изглежда може да се подвизава в много превъплъщения. Класическа за английската закуска, тук я намираме като част от италиански омлет.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 2 глави лук, нарязани на полумесеци
- 2 с. л. зехтин
- 300 г сурова наденица, нарязана
- 1 ч. ч. сварен червен боб
- 1 ч. л. соев сос
- 200 г кашкавал, нарязан на кубчета
-
6 яйца
Начин на приготвяне
- 1.
Зехтинът се загрява и в него се сотира лукът за 4-5 мин., на умерен огън. Добавят се чушката и наденицата. Разбъркват се 4-5 мин., за да се зачерви наденицата от всички страни.
- 2.
Прибавя се бобът и се оставя на тих огън. Яйцата се разбиват леко с соевия сос и се сипват в тигана. Отгоре се разпределят кубчетата кашкавал. Тиганът се оставя за 3-4 мин., докато яйцата се зачервят отстрани и хванат коричка.
- 3.
Фурната се загрява на горен реотан на 220˚ С. Слага се тиганът с фритата на най-горното ниво на фурната, така че дръжката да се подава навън. Запича се 10 мин., докато се зачерви. Изважда се, нарязва се и се поднася.