Филе от пъстърва с яйчна плънка

40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Рулцата от риба по тази рецепта имат не само чудесен и балансиран вкус, но и изключително апетитен външен вид, който, не се и съмняваме, ще ви предизвика да ги приготвите за вечеря.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 4 пъстърви
- 3 сварени яйца
- 2 с. л. меко масло
- 2 с. л. магданоз, нарязан на ситно
-
1 ч. л. къри
-
сол, пипер меланж
и зехтин на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
Рибите се филетират, подправят се със сол и пипер на вкус.
- 2.
Яйцата се нарязват на ситно и се объркват с маслото, магданоза и кърито. В центъра на всяка риба се слага по 1 с. л. от плънката и се навива на руло. Завързва се с конец или се закрепва с клечка за зъби.
- 3.
Рулата се намазват със зехтин и се слагат да се запекат във фурна, загрята до 180° С за 20 мин.
Подходящи типове вина
Май 2010
Още подобни рецепти
Коментари