Фетучини с наденички
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 2 с. л. зехтин
- 2 скилидки чесън, тънко нарязани
- 1 глава лук, нарязана на полумесеци
- 400 г пикантни сурови наденички
- 800 г консервирани домати, нарязани
- 2 с. л. маскарпоне или сметана 35%
- 1 щипка салвия
- 500 г фетучини
- 50 г настърган пармезан или кашкавал
-
сол и пипер на вкус
Начин на приготвяне
- 1.
В загрят тиган се слага зехтинът и се добавят лукът и чесънът. Разбъркват се на умерен огън 3-4 мин. Слага се нарязаните наденички, разбъркват се, докато загубят розовия си цвят, и се сипват доматите.
- 2.
Добавят се салвията, сол и пипер на вкус и всичко се оставя да ври непокрито на умерен огън около 15 мин, като се разбърква от време на време. Когато сосът се сгъсти, се слага маскарпонето, разбърква се.
- 3.
Пастата се сварява според инструкцията на опаковката във вряща подсолена вода, прецежда се и веднага се слага в соса, разбърква се и се поднася, поръсена с пармезана.
Подходящи типове вина
Дек. 2011
Още подобни рецепти
Коментари