Начало За нас Реклама Контакти

Фетучини с наденички

Снимка за Фетучини с наденички
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Изразителната пикантност на наденичките в тази бърза паста лесно ще намери подкрепа в чаша червено вино с плътно тяло.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 2 с. л. зехтин
  2. 2 скилидки чесън, тънко нарязани
  3. 1 глава лук, нарязана на полумесеци
  4. 400 г пикантни сурови наденички
  5. 800 г консервирани домати, нарязани
  6. 2 с. л. маскарпоне или сметана 35%
  7. 1 щипка салвия
  8. 500 г фетучини
  9. 50 г настърган пармезан или кашкавал
  10.  сол и пипер на вкус
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    В загрят тиган се слага зехтинът и се добавят лукът и чесънът. Разбъркват се на умерен огън 3-4 мин. Слага се нарязаните наденички, разбъркват се, докато загубят розовия си цвят, и се сипват доматите.

  2. 2.

    Добавят се салвията, сол и пипер на вкус и всичко се оставя да ври непокрито на умерен огън около 15 мин, като се разбърква от време на време. Когато сосът се сгъсти, се слага маскарпонето, разбърква се.

  3. 3.

    Пастата се сварява според инструкцията на опаковката във вряща подсолена вода, прецежда се и веднага се слага в соса, разбърква се и се поднася, поръсена с пармезана.
     


Подходящи типове вина
Дек. 2011
Още подобни рецепти
Коментари