Начало За нас Реклама Контакти

Фаршировани агнешки котлети със зеленчуков милфьой

Снимка за Фаршировани агнешки котлети със зеленчуков милфьой
40
Време за приготвяне: 40 минути
III
Степен на трудност - Сложна
Подходяща напитка - вино

Агнешкото месо е превъзходен продукт за фини ястия, както ще разберете, когато приготвите тази рецепта на шеф готвача Димо Димов.

СъставНеобходими продукти за 2 порции

  1. 8 агнешки котлета на две цели парчета
  2. 120 г френско козе сирене
  3. 120 г рикота
  4.  прясна мащерка
  5. 40 г масло
  6.  зехтин
  7. за зеленчуковия милфьой:
  8. 2 чушки, тип камба
  9. 1 тиквичка
  10. 1 малък патладжани
  11. 1 домат
  12. 2 с. л. нарязан див лук
  13. 1 скилидка чесън
  14.  бял пипер
  15.  сол
  16.  дижонска горчица
  17.  печен сос

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Агнешки котлети се приготвят, като с тънък и остър нож се прави прорез в средата и успоредно на ребрената кост по цялата дължина на парчето, без да се стига до края. Ножът се завърта по часовниковата стрелка на 360º. Котлетите се овкусяват със сол и бял пипер. Полученият прорез се използва за пълнене (фаршироване).

  2. 2.

    За фарша се смесват козето сирене с рикотата и мащерката и се разбърква до хомогенна смес с 20 мл от зехтина.

  3. 3.

    Котлетите се пълнят с помощта на пош или плик за фризер с лек прорез в долния ъгъл. Запичат се на тиган от всички страни за около 3 минути до златист цвят и се допичат в загрята фурна на 190º С за 12 – 14 минути.

  4. 4.

    За зеленчуковия милфьой чушките се изчистват от дръжката и семките.

  5. 5.

    Останалите зеленчуците се нарязват на тънки ленти и ги се поръсват със сол и бял пипер.

  6. 6.

    Лентите се запичат за 2 минути на тиган с малко зехтин и се оставят за 5 минути. Поръсват се с нарязания див лук и листа свежа мащерка. Редят се ленти тиквичка, патладжан и домат, като се застъпват. Навиват се на охлюв и се поставят в чушките. Запичат се за 8-10 минути заедно с котлетите. Гарнира се с печения сос и горчицата.


Подходящи типове вина
Апр. 2011
Още подобни рецепти
Коментари