Начало За нас Реклама Контакти

Фарфали с пилешки кюфтенца

Снимка за Фарфали с пилешки кюфтенца
45
Време за приготвяне: 45 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

Спорно е дали пастата с кюфтенца се е зародила в Италия или се е появила сред апенинските емигранти в САЩ, но каквато и да е историята, това е едно чудесно домашно ястие, което успокояващо засища и запраща надалеч тревогжните мисли. 

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  1. 500 г фарфали, фузили или друг вид паста
  2. 500 г пилешко филе
  3. 2 с. л. прясно мляко
  4. 2 филии пълнозърнест хляб
  5. 3 с. л. магданоз, ситно нарязан
  6. 1 яйце
  7. 100 г настърган кашкавал
  8. 2 с. л. зехтин
  9. 4 скилидки чесън, ситно нарязани
  10. 800 г белени домати, нарязани на кубчета
  11. 2 с. л. босилек, нарязан
     сол и пипер на вкус
     

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Месото се нарязва на кубчета и се смила с мелачка или кухненски робот. Средата на хляба се накисва в млякото, натрошава се при месото и се объркват заедно с магданоза, кашкавала, яйцето, сол и пипер .

  2. 2.

    Зехтинът се загрява и в него се разбърква чесънът, докато стане ароматен, без да се зачервява. Сипват се доматите и се разбърква още 5-6 мин. на силен огън.

  3. 3.

    От каймата с влажни ръце се оформят малки кюфтенца, които се пускат във врящия сос. Оставят се да поврат на тих огън 5-6 мин., и се добавя босилекът.

  4. 4.

    Пастата се сварява според инструкцията на опаковката. Отцежда се и се добавя към горещия сос. Разбърква се и се сервира.
     


Подходящи типове вина
Септ. 2012
Още подобни рецепти
Коментари