Начало За нас Реклама Контакти

Фалафел

Снимка за Фалафел
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Тази рецепта е за вас в случай, че искате да знаете с какво точно се храните, не сте почитател на дюнерджийниците, нито пък на готовите смеси за фалафели.

СъставНеобходими продукти за 4

  1. 1 ч. ч. нахут, сварен и пасиран
  2. 2 скилидки чесън, ситно скълцани
  3. 1 малка глава лук, ситно нарязана
  4. 1 с. л. брашно с набухватели
  5. 1 ч. л. кимион
  6.  сол, черен пипер и олио за пържене

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Нахутът се омесва с подправките, брашното, чесъна и лука. Сместа се оставя да постои в хладилника, покрита с фолио, поне 4 часа.

  2. 2.

    Оформят се топчици с размер на орех. Пържат се в тиган с 2 см загрято олио на умерена температура по 2-3 мин. от всяка страна.


Подходящи типове вина
Септ. 2010
Още подобни рецепти
Коментари