Фалафел
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Тази рецепта е за вас в случай, че искате да знаете с какво точно се храните, не сте почитател на дюнерджийниците, нито пък на готовите смеси за фалафели.
СъставНеобходими продукти за 4
- 1 ч. ч. нахут, сварен и пасиран
- 2 скилидки чесън, ситно скълцани
- 1 малка глава лук, ситно нарязана
- 1 с. л. брашно с набухватели
- 1 ч. л. кимион
- сол, черен пипер и олио за пържене
Начин на приготвяне
- 1.
Нахутът се омесва с подправките, брашното, чесъна и лука. Сместа се оставя да постои в хладилника, покрита с фолио, поне 4 часа.
- 2.
Оформят се топчици с размер на орех. Пържат се в тиган с 2 см загрято олио на умерена температура по 2-3 мин. от всяка страна.
Подходящи типове вина
Септ. 2010
Още подобни рецепти
Коментари