Начало За нас Реклама Контакти

Еспресо мус

Снимка за Еспресо мус
60
Време за приготвяне: 60 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - концентрат

Не е нужно да сте страстни любители на кафето, за да оцените този десерт, защото той е подходящ за всеки вкус. Кадифената плътност на сметаната, съчетана с интензивния аромат на топлата напитка, превръщат муса в истинска наслада за сетивата.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 2 белтъка
  • 2 с. л. захар за белтъците
  • 4 яйца
  • 1 ч. ч. захар за яйцата
  • 200 мл много силно еспресо
  • 1 с. л. желатин
  • 60 мл "Бейлис", ром или бърбън
  • 1 ч. ч. подсладена сметана за разбиване
  • 8 обелени бадема

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Яйцата се разбъркват със захарта и се слагат на водна баня при непрекъснато разбъркване. Щом се сгъстят, се отстраняват от огъня.

  2. 2.

    Еспресото се затопля и към него се прибавя предварително накиснатият в 4 с.л. вода желатин. Щом се разтопи, се прибавя към яйцата. Сместа се оставя да изстине напълно.

  3. 3.

    Белтъците се разбиват със захарта. Разбива се сметаната. Към охладения крем се добавят алкохолът и разбитите сметана и белтъци.

  4. 4.

    Мусът се сипва в подходящи купички или чаши. Гарнира се със запечените орехи и настърган шоколад.


Авг. 2008
Още подобни рецепти
Коментари