Начало За нас Реклама Контакти

Есенна паста

Снимка за Есенна паста
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Това й е хубаво на пастата - може да се сготви с какво ли не: месо, гъби, риба или пък както е в тази рецепта - с различни сезонни зеленчуци.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 500 г прясна паста талятели
  • 300 г броколи, нарязани на розички
  • 4 с. л. зехтин
  • 200 г тиква, нарязана на малки кубчета
  • 1 малка глава лук, ситно нарязана
  • 2 скилидки чесън, ситно нарязани
  • 200 г чери доматчета, нарязани
  •  сол и зелен пипер на вкус
     

Начин на приготвяне

  • 1.

    Броколите се бланшират за 2 мин. в 3 л вряща подсолена вода. Изваждат се и веднага се слагат в съд с ледена вода, за да не потъмнеят.

  • 2.

    Зехтинът се загрява и се добавя лукът. Разбърква се 3-4 мин. на умерен огън, докато се зачерви. Добавя се тиквата с 1 с. л. вода. Разбърква се, докато омекне. Слагат се подсушените броколи, чесънът и доматчетата. Всичко се разбърква, посолява се и се подправя със зелен пипер на вкус. По желание може да се добави и капка трюфелово олио.

  • 3.

    Пастата се сварява за 2 мин. във водата от варенето на броколите, прецежда се и веднага се сипва при зеленчуците. Разбърква се и се сервира.
     


Подходящи типове вина
Окт. 2012
Още подобни рецепти
Коментари