Екзотични парти кюфтенца с млечен сос
60
Време за приготвяне: 60 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
СъставНеобходими продукти за 45 броя
- 500 г кайма или ситно скълцано месо - телешко, свинско или агнешко
- 1 глава много ситно нарязан лук
- 1 скилидка пресован чесън
- 1 ч. л. смлян кориандър
- 1 ч. л. кимион
- ¼ ч. л. канела
- ½ ч. л. ситно нарязана люта чушка
- 1 ч. л. доматено пюре
- 1 с. л. нарязан на ситно пресен джоджен
- 1 с. л. нарязан на ситно магданоз
- сол на вкус
- олио за пържене
- за соса:
- 1 домат, обелен, с извадени семки, нарязан на ситно
- ½ обелена, нарязана на малки кубчета краставица
- 1 скилидка пресован чесън
- 1 с. л. нарязан на ситно пресен джоджен
- 1 ч. ч. гъсто кисело мляко
Начин на приготвяне
- 1.
Всички продукти за кюфтенцата се омесват добре и от получената кайма се правят малки топчици. Кюфтенцата се изпържват, докато почервенеят, като често се обръщат. Отцеждат се от мазнината върху салфетка.
- 2.
Всички съставки за соса се объркват и сместа се доовкусява със сол и лимонов сок, ако има нужда.
- 3.
Кюфтенцата се сервират в голямо плато, забодени с клечки за зъби и с купичка със сос в средата.
Съвет:
Кюфтенцата могат да се приготвят от предния ден, да се фолират и да се изпържат преди поднасяне. Вместо да се пържат, кюфтенцата могат да се изпекат.
Ян. 2002
Още подобни рецепти
Коментари