Джинджифилови бисквитки
СъставНеобходими продукти за 20 броя
- 250 г брашно
- 1 ч. л. бакпулвер
- 2 ч. л. смлян джинджифил
- 1 ч. л. канела
- 1 щипка сол
- 1 щипка черен пипер
- 125 г масло
- 200 г кафява пудра захар
- 2 с. л. глюкоза
- 1 голямо яйце
- 50 - 100 г брашно за доизмесване
- 250 г royal icing или 500 г захарно тесто
Начин на приготвяне
- 1.
Брашното се пресява с бакпулвера, прибавят се джинджифилът, канелата, солта и пиперът. Добавя се захарта. Всичко се стрива на трохи с маслото.
- 2.
Сипва се яйцето, разбъркано с глюкозата. Омесва се средно твърдо гладко тесто. Ако има нужда, се доизмесва с още брашно. Опакова се в прозрачно фолио и се оставя в хладилника за 1 час.
- 3.
Разточва се на пласт с дебелина 3 мм, изрязват се бисквитки. Ако ще се закачват на елхата, със сламка се пробиват малки дупчици.
- 4.
Слагат се да се пекат 8 - 10 мин. в загрята фурна на 180° С. Охлаждат се и се декорират.
- Варианти за украса:.
- 1.
Охладените изпечени бисквити се украсяват с бяла или цветна кралска глазура, която се приготвя според указанията на опаковката.
- 2.
Може да се облекат в цветно захарно тесто.
- 3.
Изрязаните сладки преди печене се притискат с релефни формички, топнати в качествено тъмно какао, и след това се изпичат.
- 4.
Сладките се запичат 6 мин. и се рисуват с глазура, направена от 1 жълтък, 1 ч. л. прясно мляко и зелена или червена сладкарска боя. Запичат се още 2-3 мин.