Дантелени фунийки от сирене пармиджано
СъставНеобходими продукти за 30 броя
- 150 г сирене пармиджано или грана падано, прясно настъгано на ситно ренде
- 1 ч. л. червен пипер
- 150 г крема сирене
- 2 ч. л. прясно мляко
- 2 ч. л. нарязан пресен лук
- 3 резена прошуто или филе "Елена" (по желание)
Начин на приготвяне
- 1.
Настърганото сирене се смесва с червения пипер. Покрива се дъното на тава с хартия за печене. Поставяме върху хартията кръгла формичка за сладки и покриваме дъното й с тънък слой настъргано сирене. Не бива да остават дупки. Махаме формичката и така правим 4 кръга от пармиджаното. Слагаме тавата в загрята фурна но 220°С за не повече от 3-4 минути. Сиренето трябва леко да се разтопи. Изваждаме тавата и с помощта на метални конуси за шамролки или на точилка, завиваме горещите кръгове на фунийки или на цилиндри. След като изстинат, се отлепят и подреждат в чиния. Така продължаваме, докато свърши сместа от настърганото сирене.
- 2.
Разбиваме крема сиренето с прясното мляко. С този крем пълним фунийките най-рано 2 часа преди поднасяне. Отгоре гарнираме със ситно нарязан пресен лук.