Начало За нас Реклама Контакти

Cordon bleu

Снимка за Cordon bleu
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Класическа рецепта, която е едновременно много вкусна, представителна и доста бърза за изпълнение.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

  • 800 г телешки шницели - 4 бр. х 200 г всеки
  • 4 бр. / 80 г тънки парчета шунка
  • 4 бр. / 50 г тънки резенчета сирене ементал или кашкавал
  • 1 ч. л. черен пипер
  • 2 к. л. сол
  • 2 к. л. черен пипер
  • 4 с. л. брашно
  • 2 яйца, леко разбити
  • 6 с. л. галета
  • 50 г олио
  • 2 с. л. масло
  • 1 лимон
  •   магданоз

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Шницелите се измиват, подсушават се и леко се начукват, за да станат плоски, натриват се със сол и пипер.

  2. 2.

    На половината от всеки от шницелите се поставя по парче шунка, парче сирене и се поръсва малко червен пипер. Плънката се покрива с другата половина на шницела и се запечатва с няколко клечки за зъби.

  3. 3.

    Шницелите се потапят първо в брашното, после в яйцата и накрая в галетата. Пържат се по 6 мин. от всяка страна. Сервират се с магданоз и резени лимони. Могат да се гарнират със задушен зелен фасул, пържени домати и картофена "слама".


Подходящи типове вина
Ян. 2002
Още подобни рецепти
Коментари