Cordon bleu
30
Време за приготвяне: 30 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Класическа рецепта, която е едновременно много вкусна, представителна и доста бърза за изпълнение.
СъставНеобходими продукти за 4 порции
- 800 г телешки шницели - 4 бр. х 200 г всеки
- 4 бр. / 80 г тънки парчета шунка
- 4 бр. / 50 г тънки резенчета сирене ементал или кашкавал
- 1 ч. л. черен пипер
- 2 к. л. сол
- 2 к. л. черен пипер
- 4 с. л. брашно
- 2 яйца, леко разбити
- 6 с. л. галета
- 50 г олио
- 2 с. л. масло
- 1 лимон
- магданоз
Начин на приготвяне
- 1.
Шницелите се измиват, подсушават се и леко се начукват, за да станат плоски, натриват се със сол и пипер.
- 2.
На половината от всеки от шницелите се поставя по парче шунка, парче сирене и се поръсва малко червен пипер. Плънката се покрива с другата половина на шницела и се запечатва с няколко клечки за зъби.
- 3.
Шницелите се потапят първо в брашното, после в яйцата и накрая в галетата. Пържат се по 6 мин. от всяка страна. Сервират се с магданоз и резени лимони. Могат да се гарнират със задушен зелен фасул, пържени домати и картофена "слама".
Подходящи типове вина
Ян. 2002
Още подобни рецепти
Коментари