Начало За нас Реклама Контакти

Чушки със зеле, ориз и моркови

Снимка за Чушки със зеле, ориз и моркови
50
Време за приготвяне: 50 минути
II
Степен на трудност - Средна
Подходяща напитка - вино

В кулинарията всеки зеленчук, чиято форма наподобява купа или джоб, търпи пълнене с безброй различни плънки. Тази рецепта е една свежа и ароматна разновидност на класическите български постни чушки.

СъставНеобходими продукти за 8 порции

  1. 8 чушки за пълнене
  2. 3 с. л. мек зехтин
  3. 1 глава лук, ситно нарязана
  4. 1 ч. ч. зеленчуков бульон
  5. 1 ч. л. червен пипер
  6. 2 моркова, ситно нарязани
  7. 500 г зеле, тънко нарязано
  8. ½ ч. ч. ориз
  9. 2 домата, обелени и нарязани на ситно
  10. 2 скилидки чесън, пресовани
  11. 3 с. л. магданоз, ситно нарязан
  12. 2 с. л. копър, ситно нарязан
  13. сол на вкус

  14.  

Начин на приготвяне

  1. 1.

    Лукът се разбърква в олиото на умерен огън 3-4 мин. Слагат се червеният пипер, морковите и зелето. Разбъркват се 3-4 мин.

  2. 2.

    Добавя се 1 ч. ч. горещ зеленчуков бульон или вода. Оставя се да покъкри 10 мин.

  3. 3.

    Сипват се оризът и доматите. Ястието се затваря с капак и се оставя да поври на тих огън 10 мин. Добавят се чесънът, магданозът и копърът.

  4. 4.

    Чушките се почистват от семките и се напълват със сместа. Слагат се в тавичка и се запичат 20 мин. на 190˚ С или докато се зачервят.
     


Подходящи типове вина
Септ. 2012
Още подобни рецепти
Коментари