Чеснов ориз
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино
Добре, мнозина ще кажат, че това е ястие е гарнитура, но подкрепено от свежа салата, то може да е напълно достатъчно за обяд.
СъставНеобходими продукти за 2-3 порции
- 2 с. л. масло
- 2 скилидки чесън, нарязан на тънки филийки
- 200 г ориз басмати
- 350 мл зеленчуков или пилешки бульон
- 2 с. л. копър или магданоз, ситно нарязан
Начин на приготвяне
- 1.
Маслото се стопява и в него се слага чесънът. Разбърква се, докато стане ароматен, но не бива да се зачервява. Добавя се измитият и подсушен ориз, разбърква се и се залива с горещия бульон. Посолява се на вкус, ако има нужда. Затваря се с капак и се оставя на много тих огън да къкри 12 мин. Отстранява се от огъня и се оставя, без да се отваря капакът, още 15 мин.
- 2.
Оризът се разрохква с вилица и се разбърква с нарязаните копър или магданоз.
Подходящи типове вина
Март 2014
Още подобни рецепти
Коментари