Начало За нас Реклама Контакти

Червена леща по индийски

Снимка за Червена леща по индийски
40
Време за приготвяне: 40 минути
I
Степен на трудност - Лесна
Подходяща напитка - вино

Постните манджи с различни бобови се готвят в Индия навсякъде и по много. Tези ароматни ястия се сервират с някой от многобройните видове индийски хляб и сварен ориз.

СъставНеобходими продукти за 4 порции

Начин на приготвяне

  • 1.

    Лукът и джинджифилът се обелват. Нарязват се колкото може по-ситно. Чесънът се обелва и се счуква със сол.

  • 2.

    Олиото се сгорещява в голяма тенджера. Лукът и джинджифилът се запържват. Добавя се чесънът и се оставя около 3 мин. да се задуши в собствения си сок. Подправя се с куркума и кимион и се запържва известно време.

  • 3.

    Сипва се лещата, запържва се набързо и се налива бульонът. Кипва се на много силен огън и след това се оставя да ври на умерен огън 10 мин., докато лещата поеме течността почти изцяло.

  • 4.

    Магданозът се измива, подсушава се и се нарязва на едро. По-голямата част от магданоза се добавя към лещата заедно с лимоновия сок, разбърква се и се подправя със сол и пипер.

  • 5.

    Лещата се сипва в купички се поръсва с магданоза.
     


Подходящи типове вина
Февр. 2012
Още подобни рецепти
Коментари